TExt

Assalamualaikum W.B.T

Semoga mendapat ilmu yang bermanfaat dari tulisan di blog ini. Teruskan menimba ilmu.

Hubungi saya jika terdapat sebarang persoalan. Insya Allah saya akan cuba menjawab.

Nutrisi Ibu Menyusu Dari Nutrilite: Vitamin DAILY

Sebagai ibu yang berkerjaya dan sekarang masih menyusukan anak ketiga saya, saya perlukan vitamin tambahan untuk kesihatan diri sendiri. Matlamat pengambilan vitamin ini adalah untuk menjaga kesihatan diri dan pada masa yang sama memberi tenaga yang secukupnya untuk tubuh.

Disebabkan kesibukan kerja, tidak dinafikan adakala diet saya tidak menentu. Saya sendiri terpaksa admit untuk commit pengambilan 5 kumpulan makanan setiap hari sangat susah jadi saya mengambil vitamin untuk mengisi jurang tersebut.Vitamin DAILY adalah salah satu vitamin yang dicadangkan dalam set nutrisi ibu menyusu NUTRILITE. Saya mengambilnya setiap hari. DAILY dirumus dengan vitamin dan mineral yang seimbang untuk membantu mencapai kesihatan optimum.

Kandungan DAILY dan Faedahnya

🌼 membekalkan 11 vitamin penting AS RDI - A, B1, B2, niasin, B6, asid folik, B12, C, D, E, dan asid pantotenik serta 7 mineral penting - kalsium, fosforu, iodin, zat besi, magnesium, kuprum, dan zinc.

Vitamin dan mineral ini mengandungi pencakupan pemakanan yang luas dalam jumlah yang seimbang untuk membantu membekalkan nutrien yang hilang dari diet harian kita.

🌼 mengandungi pekatan NUTRILITE yang eksklusif terdiri dari alfalfa, selada air, parsli, bayam, karot dan ceri aserola.

Sebatian tumbuhan Fitonutrien yang terdapat dalam pekatan dipercayai berfaedah untuk kesihatan manusia. Contohnya alfalfa yang mempunyai khasiat sebagai penggalak susu (milkbooster) dan sebab itu sesuai untuk ibu menyusu 😃.

Keistimewaan DAILY adalah kerana ia mudah diambil. Hanya sebiji sehari dan mudah untuk mereka yang baru ingin bermula mengambil vitamin.

DAILY dilindungi dengan salutan NUTRILOCK untuk mengekalkan kesegaran dan menjadikannya mudah untuk ditelan.

Vitamin DAILY mempunyai dua packaging sama ada 60 biji atau 180 biji sebotol.

Dicadangkan DAILY diambil selepas makan. Ini adalah kerana vitamin dan mineral berinteraksi dengan lemak, karbohidrat dan protein. Vitamin vitamin larut lemak seperti AA, D, E diserap paling baik jika ada lemak di dalam perut. Vitamin vitamin B membantu mmebebaskan tenaga dari karbohidrat serta nutrien utama lain. Secara umumnya, vitamin dan mineral bertindak sebagai pemangkin untuk membantu menggunakan makanan dengan lebih efisien.

DAILY tidak sesuai kepada mereka yang mempunyai masalah systemic lupus erytomatous kerana mempunyai kandungan alfalfa dan mereka ini perlu mendapatkan nasihat doktor. Setakat ini, saya tidak mempunyai masalah mengambil DAILY dan alhamdulillah saya bertenaga untuk menyusu dan membuat stok susu kepada anak ketiga saya.Ingin dapatkan cadangan supplemen untuk kesihatan diri dan keluarga
Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi kesihatan percuma
Insya allah Supplemen berkualiti, selamat & Halal 


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Dr Shima Mat Saad | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in