TExt

Assalamualaikum W.B.T

Untuk semua pembaca, Alhamdulillah saya masih dapat terus menulis dan kali ini saya kongsi kedai kecil saya di blog.

Jemput follow, cuci mata, shopping dan kalau ada yang berminat untuk sertai saya, jangan malu malu untuk hubungi saya.


Review Buku: Cikgu Kelas Sebelah

Tajuk: Cikgu Kelas Sebelah
Penulis: Fadli Salleh
Terbitan: Komrad Buku
Mukasurat: 183 mukasurat
Harga: RM 20


Buku ini dicadangkan oleh kawan saya untuk mengetahui cerita cerita kerenah anak anak darjah satu di sekolah. Ia tulisan seorang guru yang sangat kelakar. Mengumpul koleksi cerita cerita pendek pengalamannya mengajar dan kerenah kerenah anak anak tahap 1 di sekolah kebangsaan.

Pelbagai kerenah anak anak yang kelakar dan cikgu Mohd Fadhli sangat pandai mengambil hati anak anak. Saya pasti dia memang sangat passion dalam kerjayanya sebagai seorang guru.


 


Apa yang ditulis oleh Cikgu Fazli sama dengan apa yang saya temui dalam kotak pensel Hadif. Begitu cermat Hadif menggunakan pensel.

Banyak lagi kerenah anak anak kecil di tahun 1 hingga 3 ditulis dalam buku tulisan cikgu Fazli. Saya pasti mencuit hati semua pembaca. Ada kala terasa betapa seronoknya golongan guru yang mendidik anak anak sepenuh hati.

Kalau dibuang tekanan dari pihak luar, saya pasti ada keseronokan dalam dunia anak anak. Pembelajaran yang terlalu menekankan peperiksaan mengundang tekanan bukan saja pada anak anak tapi melibatkan ibubapa.

Apapun buku ini sesuai untuk semua peringkat umur. Untuk ibubapa yang ingin lebih tahu kerenah anak anak di sekolah. Untuk guru guru yang mahu mencari motivasi untuk mengajar dengan seronok.

Macam kata kata cikgu Fazli, guru di dalam kelas umpama raja yang mentadbir dalam negeri yang kecil. Kena pandai mentadbir baru negeri aman damai.

Saya bagi 4 🌠🌠🌠🌠 untuk buku ini. Ia tak akan mengecewakan anda. Malah boleh buat anda tersenyum.

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Dr Shima Mat Saad | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in