TExt

Assalamualaikum W.B.T

Untuk semua pembaca, Alhamdulillah saya masih dapat terus menulis dan kali ini saya kongsi kedai kecil saya di blog.

Jemput follow, cuci mata, shopping dan kalau ada yang berminat untuk sertai saya, jangan malu malu untuk hubungi saya.


Angry Bird Activity Park Johor Bahru

Baru baru ini saya berkesempatan membawa anak anak ke Johor Bahru. Selain untuk menziarahi adik yang berkerja di sana, saya gunakan peluang yang ada sebagai satu reward untuk anak anak yang telah mendapat keputusan yang baik dalam peperiksaan akhir tahun.Disebabkan keadan cuaca yang tidak menentu ketika kami sampai ke JB, saya memilih untuk membawa anak anak ke indoor Playground Angry Bird Activity Park Johor Bahru yang terletak dalam mall KOMTAR.


Harga tiket diberikan mengikut pakej yang disediakan. Hari tersebut, kami perlu membayar RM240 untuk 3 dewasa dan 2 kanak kanak. Warga emas dan kanak kanak bawah 2 tahun adalah percuma. 
Waktu taman tema ini beroperasi ada 3 sesi iaitu pukul 10pagi hingga 1 tghari, pukul 2ptg hingga 5 ptg dan 6 ptg hingga 10mlm. Kami masuk sesi yang ketiga pada hari tersebut. 

Kalau nak masuk taman tema ni, kena pakai stokin.  Kalau terlupa pakai stokin, boleh beli dekat DAISO bersebelahan dengan taman tersebut. Jangan lupa isi perut dulu sebelum masuk supaya dapat main sepenuh hati. 

Untuk saya, yang menarik tentang taman aktiviti ni adalah macam mimpi anak anak jadi kenyataan sebab anak anak selalu tengok indoor playground di luar negara di Youtube. Kali ini, apa yang mereka tengok dalam tv seolah jadi kenyataan. Taman aktiviti ini setaraf dengan taman aktiviti di luar negara! 

Terdapat beberapa seksyen dalam taman ini untuk di "explore" oleh pengunjung. Anak anak saya suka melompat di bahagian trampolin. Bahagian trampolin ini dibahagikan mengikut umur jadi tengok tengok sama kalau yang dewasa nak melompat sama.

Setiap seksyen terdapat staff yang menjaga anak anak, jadi keselamatan masih dititikberatkan. Namun sebagai ibubapa terutama yang mempunyai anak kecil tidak seharusnya lepas tangan walaupun ada staff yang memantau. Keep your eyes on them! 
Anak bujang saya suka bahagian Giant Leap Foam Pit. Bergayut macam tarzan dan jatuh dalam span span yang banyak dalam kolam. Ada beberapa lagi seksyen seperti Piggy Shooting Gallery, Laser Maze Spaceship, Angry Bird Go! Kart Track, Bird Nest Climbing Track, Balance Bike Lagoon.


Memang banyak side yang boleh diteroka oleh anak anak. Anak anak sangat teruja meneroka hampir keseluruhan taman ini.

Bagi bahagian keselamatan, saya puji cara staff taman ini kerana anak anak tidak dibenarkan taman waris dan hampir setiap seksyen ada staff yang menjaga keselamatan anak anak.

Selain dari anak anak membuat aktiviti dalam taman ini, ada juga staff yang ditugaskan membuat aktiviti yang santai bersama kanak kanak.


Sungguh saya sendiri walaupun dah berumur tetap teruja dengan aktiviti aktiviti yang ada di dalam taman permainan ini. 

Berbaloi dengan duit tiket yang dibayar sebelum masuk tadi walaupun pada mulanya tidak 
tahu apa yang disediakan oleh taman ini. 


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Dr Shima Mat Saad | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in